Η Εταιρεία

Ιστορικό

Η Αφοί Δοξιάδη Γραφοτεχνική Α.Ε. ιδρύθηκε το 1961. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου και καταχωρούνται όλες οι εγκρίσεις που αφορούν στις τροποποιήσεις του καταστατικού, στα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα χρήσεων κλπ.

Η εταιρεία έχει έδρα την Αθήνα και υποκαταστήματα στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα συστημάτων αυτοματισμού γραφείου στην  Ελλάδα. Αυτό σε συνδυασμό με το πιο ανεπτυγμένο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων σε όλους τους νομούς της χώρας, δίνει την ευχέρεια στην εταιρεία να ανταποκρίνεται στην τεχνική εξυπηρέτηση σε ολόκληρη την Επικράτεια άμεσα, πλήρως και αποτελεσματικά.

Από το 1984 έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσώπευση της RICOH στην Ελλάδα και
διαθέτει σήμερα μία εντυπωσιακή και ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων η οποία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κάθε χώρου εργασίας σε φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές, πολυλειτουργικά, φαξ, μηχανήματα σχεδίου και ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης εγγράφων.

Η RICOH είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής και διανομής μηχανημάτων εξοπλισμού γραφείων παγκοσμίως. Είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την ψηφιακή τεχνολογία στο χώρο γραφείου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από τότε είναι η εταιρεία που πρωτοπορεί κατακτώντας την # 1 θέση στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Infosource για το 2018, η RICOH είναι η # 1 κατασκευάστρια εταιρεία σε πωλήσεις πολυλειτουργικών εκτυπωτών γραφείου στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 17%. Επί πλέον, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες των έγκριτων οργανισμών ερευνών Gartner και Quocirca, η RICOH είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες σε Managed Print Services. Η RICOH έχει βραβευτεί με το “Leadership Award” για τη διάκρισή της “Best Direct Managed Print Services Plus Provider in the Managed Print Services Industry” από την Managed Print Services Association (MPSA).

Η εταιρεία Αφοί Δοξιάδη Γραφοτεχνική Α.Ε., ως επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των συστημάτων αυτοματισμού γραφείου RICOH στην ελληνική αγορά από το 1984, καλύπτει τεχνικώς όλα τα φωτοαντιγραφικά, πολυλειτουργικά, εκτυπωτές, fax, scanners, wide format printers και ταχυεκτυπωτικά RICOH που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια.

Στα πλαίσια της φιλοσοφίας «Συμβουλευτική Πώληση» που ακολουθεί η εταιρεία Αφοί Δοξιάδη Γραφοτεχνική Α.Ε.,  συμβουλεύει τους πελάτες της για τη βελτιστοποίηση των εκτυπωτικών υπηρεσιών όσον αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας, την ορθολογικότερη χρήση του εξοπλισμού και τη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Μέσω των επαγγελματικών υπηρεσιών:

  • TCO Consulting (Total Cost of Ownership Consulting)
  • Fleet Optimization Analysis
  • Managed Print Services (MPS)

η εταιρεία παρέχει στους πελάτες της μια επαγγελματική, συμβουλευτική προσέγγιση υπηρεσιών εκτύπωσης και διαχείρισης εγγράφων.

Η μεγάλη εμπειρία και γνώση της Αφοί Δοξιάδη Γραφοτεχνική Α.Ε. στον τομέα αυτό, η ολοκληρωμένη υπηρεσία υποστήριξης «after-sales» που προσφέρει στους πελάτες της σε ολόκληρη τη χώρα και, τέλος, η πολυετής αντιπροσώπευση της RICOH, της μεγαλύτερης και πλέον αξιόπιστης κατασκευάστριας εταιρείας πολυλειτουργικών εκτυπωτικών μηχανημάτων στον κόσμο, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας και μέγιστης δυνατής ολικής ικανοποίησης του πελάτη μας.

Η εταιρεία μας έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα έργα βελτιστοποίησης διαχείρισης εκτυπωτικού εξοπλισμού και έχει υπογράψει συμβάσεις ολοκληρωμένων υπηρεσιών Managed Print Services (MPS) και Managed Document Services (MDS) για ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, κάθως και για οργανισμούς και φορείς Δημοσίου.

Kύριοι σταθμοί της Εταιρείας από την ημέρα της ιδρύσεως της:

2019

Βράβευση της εταιρείας από τη RICOH για τα 35 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας.

2019

2018

Πιστοποίηση  Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Εταιρείας από BUREAU VERITAS σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001:2015.

2018

2017

Η RICOH, εκτιμώντας την επιτυχημένη πορεία της ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗΣ στην Αγορά των Εκτυπωτικών Συστημάτων & Λύσεων Production Printing, της αποδίδει τη διάκριση των Commercial and Industrial Printing Business Partner.

2017

2016

Η ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ εισάγει στην Ελληνική αγορά τα καινοτόμα προϊόντα Visual Communication: Interactive Whiteboards, UCS, Projectors της RICOH.

2016

2015

Η RICOH, αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη πορεία της ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗΣ τα προηγούμενα χρόνια, της  αποδίδει τις διακρίσεις των Managed Print Services Partner και Solutions Services Partner, κατατάσσοντας  τη ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ στην ελίτ των συνεργατών της RICOH παγκοσμίως.

 

2015

2011

Ανάδειξη της εταιρείας ως μίας από τις 100 Strongest Companies in Greece.

2011

2009

Δημιουργία τμήματος Managed Print Services, υπό το φως των νέων αναγκών των πελατών για ολοκληρωμένη διαχείριση εκτυπώσεων.

2009

2007

Πιστοποίηση  Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Εταιρείας από TUV AUSTRIA σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001:2001.

2007

2000

Μεταφορά των Κεντρικών Γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα στο νεόδμητο και ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Μιχαλακοπούλου 204.

2000

1995

Η RICOH είναι η πρώτη εταιρεία που εισάγει την φιλοσοφία της ψηφιακής τεχνολογίας με τα πολυλειτουργικά μηχανήματα Aficio (copier, printer, scanner, fax) και οδηγεί τη Γραφοτεχνική στις νέες τεχνολογικές τάσεις της αγοράς.

1995

1992

Δημιουργία τμήματος Enterprise Systems, υπό το φως των νέων τάσεων στη ψηφιακή τεχνολογία.
Αντιπροσώπευση της Καναδικής εταιρείας λογισμικού document management       PC DOCS.

1992

1985

Ίδρυση του Υποκαταστήματος της Πάτρας.

1985

1984

Επίσημη αντιπροσώπευση των Ιαπωνικών φωτοαντιγραφικών & εκτυπωτικών RICOH στην Ελλάδα.

1984

1978

Αντιπροσώπευση των υπολογιστών SHERRY.

1978

1974

Αντιπροσώπευση της εταιρείας PerkinElmer.

1974

1969

Επίσημη αντιπροσώπευση των υπολογιστών BURROUGHS Η.Π.Α.

1969

1965

Επίσημη αντιπροσώπευση των γερμανικών αριθμομηχανών DIEHL.

1965

1964

Αντιπροσώπευση των Ιαπωνικών φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων RICOH, γνωστά με το όνομα COPYGRAPH.

1964

1963

Ίδρυση του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης.

1963

1962

Αντιπροσώπευση των Ελβετικών γραφομηχανών HERMES.

1962
Scroll to Top