Νέα Εξαγορά από τη RICOH! – Apex Smart Lockers

Η Ricoh Europe πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης της Apex, ενδυναμώνοντας έτσι τη γκάμα των διαχειριζόμενων υπηρεσιών έξυπνων λύσεων αποθήκευσης – “SMART LOCKERS”.

Η Apex είναι ένας πάροχος έξυπνων θυρίδων και φωριαμών που μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις λιανικής, logistics, μεταφορικές courier, με λύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων και της εμπειρίας του τελικού χρήστη, καθώς και οπουδήποτε αλλού μπορεί να έχει εφαρμογή μία τέτοια λύση. Μέσα από αυτή τη συμφωνία, η Ricoh αποκτά το λογισμικό, τις λύσεις και των εξοπλισμό του Ευρωπαϊκού τομέα δραστηριοποίησης της Apex, καθώς το πελατολόγιο και το δίκτυο των επίσημων συνεργατών της.

Η εξαγορά αυτή και η πλήρης ενσωμάτωση των λύσεων έξυπνης αποθήκευσης Apex στο νέο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών υπηρεσιών της Ricoh, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών έξυπνών λύσεων αποθήκευσης στην Ευρώπη και μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της πλήρη υποστήριξη από άκρο σε άκρο, από την κατασκευή έως την εγκατάσταση.

Ο David Mills, Διευθύνων Σύμβουλος της Ricoh Europe, αναφέρει: «Αυτή η συναρπαστική εξαγορά ανταποκρίνεται στην παγκόσμια πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού και του υβριδικού χώρου εργασίας. Έχοντας συνεργαστεί με την Apex για πολλά χρόνια, είναι μια επιχείρηση που γνωρίζουμε πολύ καλά και θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες  διαχειριζόμενων έξυπνών λύσεων αποθήκευσης “SMART LOCKERS”, σε όλη την Ευρώπη».

Η Sophie Cox, Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ – Service Advantage, Ricoh Europe, προσθέτει: «Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη μελλοντική ανάπτυξη των πελατών μας και την ανάπτυξη των προσπαθειών τους στη διαχείριση του χώρου εργασίας και στη νέα εποχή υβριδικής απασχόλησης. Ταυτόχρονα, αναμένουμε αυξημένη ζήτηση για διαχειριζόμενες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού για αποτελεσματική διανομή».

Το τελευταίο διάστημα και λόγω των ιδιαίτερων ειδικών συνθηκών της πανδημίας, για τα περισσότερα καταστήματα λιανικής, το Click & Collect ήταν ένα ευπρόσδεκτο Success Story. Τα καταστήματα προσφέρουν πλέον υπηρεσίες Click & Collect, καθώς μεταβαίνουμε σιγά σιγά από τις παραδόσεις κατ’ οίκον, στο να δελεάζουμε τους καταναλωτές να επιστρέψουν στα καταστήματα. Ωστόσο, εάν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να καταστεί δαπανηρή εξάντληση χώρου και χρόνου προσωπικού.

Ενδεικτικά, παρατίθενται δεδομένα πρόσφατης μελέτης και έρευνας πελατών:

📌 Το 81% των ‘ψηφιακών πελατών’ πιστεύει ότι οι επιλογές self-service τους επιτρέπουν να ελέγχουν την εμπειρία τους

📌 Το 24% των χρηστών επιλέγει Click and Collect γιατί είναι πιο γρήγορο από την παράδοση

📌 Το 20% των αγοραστών προσπάθησαν να κάνουν κλικ και να συλλέξουν παραλαβή και το 50% είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν lockers

📌 Το 92% όσων χρησιμοποιούν ντουλάπια Click and Collect δήλωσαν ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ξανά τα ντουλάπια

📌 41% των καταναλωτών Click and Collect για να πραγματοποιήσουν επιπλέον αγορές στο κατάστημα

📌 Το 95% των αγοραστών ισχυρίζεται ότι οι εύκολες επιστροφές καθορίζουν αν θα ψωνίσουν ξανά από το ίδιο κατάστημα

Διαχειριστείτε και ελέγξτε το απόθεμά σας με τα Asset Management Smart Lockers.

📌 Βελτιώνει την εμπειρία των εργαζομένων με χρόνους απόκρισης χωρίς αναμονή

📌 Ελευθερώνει το προσωπικό πληροφορικής να επικεντρωθεί σε κρίσιμες επιχειρηματικές λειτουργίες

📌 Βελτιώνει την παραγωγικότητα με 24/7 πρόσβαση σε εξοπλισμό και προμήθειες

📌 Αυξάνει τον έλεγχο και την υπευθυνότητα

📌 Διασφαλίζει ότι τα δανεισμένα αντικείμενα επιστρέφονται στην ώρα τους

📌 Παρέχει ορατότητα σε πραγματικό χρόνο

📌 Ενσωματώνεται με το ITSM με ελάχιστη έως καθόλου διακοπή της διαδικασίας

 


Η πανδημία έχει δώσει ώθηση σε άλλες αγορές, (κυρίως τις αγορές στο σπίτι μέσω Διαδικτύου) και αυτή είναι η ομορφιά αυτής της συμφωνίας εξαγοράς της Apex από τη Ricoh. Η Ricoh εισέρχεται σε μια μεγάλη αγορά που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και όπου ο συνδυασμός Ricoh και Apex θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς.

Smart Lockers / Smart Thinking!

Δείτε εδώ τις λύσεις μας!

Scroll to Top