Η Ricoh ενισχύει τις δυνατότητες του ψηφιακού χώρου εργασίας με την απόκτηση του DocuWare

Σήμερα, η Ricoh ανακοίνωσε οριστική συμφωνία για την απόκτηση του DocuWare, κορυφαίου παρόχου λογισμικού περιεχομένου.

Με έδρα τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το DocuWare παρέχει λογισμικό νέας διαχείρισης εγγράφων και αυτοματοποίησης της ροής εργασίας σε περισσότερους από 12.000 πελάτες σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω ενός δικτύου 600 εταίρων.

Ο David Mills, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ricoh Company Ltd, δήλωσε: “Σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε πάνω σε μια ευημερούσα επιχείρηση, η οποία ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη των εταιρειών σε όλο τον κόσμο να ψηφιοποιήσουν τις επιχειρήσεις και τους χώρους εργασίας τους, όπου και αν βρίσκονται. Βλέπουμε μια ισχυρή απαίτηση από τους πελάτες μας να μεγιστοποιήσουν την αξία των εγγράφων και του επιχειρηματικού τους περιεχομένου για να στηρίξουν την ανάπτυξή τους. Η συμφωνία που συνάψαμε με την DocuWare, market leader στην προσφορά υπηρεσιών περιεχομένου (Content Services), είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις πρόσθετες δυνατότητες που θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους σημερινούς και μελλοντικούς μας πελάτες.”

Η Ricoh έχει μια μακροχρόνια υφιστάμενη συνεργασία με την DocuWare και χρησιμοποιεί το λογισμικό της τόσο εσωτερικά στις δικές της λειτουργίες όσο και με τους υπάρχοντες πελάτες. Ο Mills προσθέτει: “Το DocuWare παίρνει τον πόνο και το κόστος από τις επιχειρηματικές διαδικασίες, συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου λάθους και κυρίως στη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων για να απελευθερώσει πολύτιμο χρόνο για τους εργαζόμενους. Η φιλοδοξία μας στην Ricoh είναι να «ενδυναμώσουμε τους ψηφιακούς χώρους εργασίας». Αυτό που σημαίνει στην πράξη είναι η σύνδεση των ανθρώπων με πληροφορίες ταχύτερα και πιο άνετα, βελτιώνοντας την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα. Η συνέργεια μεταξύ της Ricoh και της DocuWare ικανοποιεί άμεσα με αυτή τη φιλοδοξία. Η DocuWare θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της Ricoh και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα συνεργατών της, αναπτύσσοντας το δίκτυο καναλιών της και επενδύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη προϊόντων. Το DocuWare ενσωματώνεται ήδη με τη νέα σειρά εκτυπωτών πολλαπλών λειτουργιών της σειράς μας IM, μέσω της τεχνολογίας Ricoh Smart Integration, παρέχοντας στους πελάτες έναν απλό και ασφαλή τρόπο σάρωσης εγγράφων και άμεσης τροφοδοσίας τους σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική, έξυπνη διαδικασία ροής εργασίας.

 

Ο Mills συνεχίζει: “Ως συνεργάτης μακράς διαρκείας, η Ricoh κατανοεί τη δύναμη του καναλιού της DocuWare να παρέχει λύσεις διαχείρισης εγγράφων και αυτοματισμού ροής εργασιών στους πελάτες. Η Ricoh θέλει να ενισχύσει και να αναπτύξει αυτή τη διαδρομή στην αγορά και δεσμεύεται να βοηθήσει και να μάθει από την DocuWare και τη διοικητική της ομάδα.

Ο Dr. Michael Berger και ο Max Ertl, πρόεδροι του DocuWare, συνοψίζουν: “Το DocuWare έχει ένα τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο και αυτό περιλαμβάνει την παροχή δυνατότητας στους σημερινούς και μελλοντικούς εταίρους με κορυφαία τεχνολογία διαχείρισης εγγράφων και αυτοματοποίησης της ροής εργασιών. Η κατοχή της Ricoh ως ισχυρού επενδυτή και ιδιοκτήτη, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι και καινοτόμοι πάροχοι για τον συνεργάτη και την κοινότητα πελατών της DocuWare ».

Η Ricoh επενδύει σε υπηρεσίες ψηφιακού χώρου εργασίας, τόσο οργανικά όσο και με απόκτηση. Η απόκτηση του DocuWare είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Ricoh για την ανάπτυξη της ψηφιακής προσφοράς μετασχηματισμού στο χώρο εργασίας.

Η συμφωνία με την DocuWare αναμένεται να κλείσει το καλοκαίρι του 2019, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού στη Γερμανία και την Αυστρία και θα ολοκληρώσει άλλες συνήθεις συνθήκες κλεισίματος. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η DocuWare θα λειτουργεί ως θυγατρική της Ricoh με τους Dr Michael Berger και Max Ertl να παραμένουν πρόεδροι.

 

Σχετικά με το DocuWare

Οι λύσεις αυτοματοποίησης γραφείου DocuWare παρέχουν έξυπνη ψηφιακή ροή εργασιών και έλεγχο εγγράφων που θέτουν έναν νέο ρυθμό για την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τις επιχειρηματικές επιδόσεις. Οι υπηρεσίες cloud του DocuWare αποτελούν μια αναγνωρισμένη κατάλληλη λύση για την ψηφιοποίηση, την αυτοματοποίηση και τη μετατροπή βασικών διαδικασιών. Η DocuWare λειτουργεί σε 90 χώρες με έδρα τη Γερμανία και τις Η.Π.Α.

Scroll to Top